Romeo & Julie


2019




Romeo & Julie var en nyskriving jeg gjorde av Shakespeares stykke, som ble satt opp på Teatret Vårt i Molde, høsten 2019. I min versjon startet forestillingen med sluttscenen i Romeo og Julie, før sceneteppet gikk og skuespillerne tok applaus. Deretter inviterte de til premierefest i scenografien. To unge folk som hadde hengt utafor teatret sneik seg med på festen, og en av dem møter skuespilleren som har “spilt Julie” tidligere på kvelden. De blir forelsket, og vi legger hele historien fra Shakespeares stykke til premierefesten. 

Forestillingen var interaktiv, maksimalistisk, og brukte elementer av skult teater. Her var også promo-arbeidet en stor del av fiksjonen, der vi promoterte en “falsk” Romeo&Julie-forestilling. Vi avsluttet også stykket uten applaus, og publikum kunne ikke vite hva som var fiksjon og virkelighet.

“Regissør Formo Hay også oversatt og bearbeidet teksten. Det er helt tydelig at han har en klar tanke med prosjektet. (...) Kjærlighetens lynnedslag er godt iscenesatt og forsterket gjennom musikk og lyssetting. Publikum får være tett, tett på når en troverdig kjærlighet oppstår, og regivalgene ved Teatret Vårt understreker med tyngde at det er omstendighetene som er ødeleggende for Romeo og Julie.”
- Karen Frøysland Nystøyl, Periskop

ANMELSELDE HOS PERISKOP

Romeo & Julie, av Simen Formo Hay, basert på Shakespeare
På Teatret Vårt

Regi/manus/lyddesign: Simen Formo Hay
Scenografi/lys- og videodesign: Eilif Fjeld Teisbo
Kostyme: Alva Walderhaug Brosten
Scenografi- og kostymeassistent: Stina Molander Skavlan
Skuespillere: Sara Fellman, Johanna Mørck, Lars Melsæter Rydjord, Bjørnar Lisether Teigen, Patrik Stenseth, Thea Lambrechts Vaulen

Trailer til forestillingen